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Torta allo yogurt e limone

Ingredienti

  • 200 gr di farina
  • 200 gr di zucchero
  • 2 uova
  • 100 gr di burro
  • 1 vasetto di yogurt al naturale
  • 1 limone bio il succo e la buccia
  • 2 cucchiaini di lievito per dolci
  • zucchero a velo per decorare

Ingredients:

  • 200 g of flour
  • 200 g of sugar
  • 2 eggs
  • 100 g of butter
  • a jar of natural yogurt
  • one organic lemon the juice and the peel
  • 2 teaspoons of baking powder for cakes
  • icing sugar to decorate

Istruzioni

  • Dividete i tuorli dalle chiare, montate queste con due cucchiai dello zucchero in dotazione nella ricetta.
  • Sbattete bene i tuorli con lo zucchero, aggiungete il burro, il succo del limone con la sua buccia grattugiata, lo yogurt  e poi la farina setacciata con il lievito.
  • Aggiungete le chiare montate e versate il composto in una tortiera di cm22 ben imburrata. Cuocete a 180° nel forno statico per circa 40 min, controllate con un bastoncino e non oltrepassate la cottura per lasciare che la torta conservi quel umidità necessaria per renderla meravigliosa.
  • Servite cospargendo di zucchero a velo.

Instructions:

  • Divide the eggs yolk from the eggs white and beat these last ones with two tablespoons of sugar.
  • Beat the eggs yolks with the rest of the sugar, add the butter, the lemon juice with its peel grated, the yoghurt and, finally, the flour sifted with the baking powder.
  • Add the beaten eggs white and pour the mixture into a well buttered cake tin of 22cm of diameter.
  • Cook at 180° in the static oven for about 40 min. You have to control the backing with a toothpick and don’t go beyond the 40 min so that the cake retains the necessary humidity that makes it wonderful. Serve it sprinkled with icing sugar.