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Il pollo thai

Porzioni 8 Porzioni

Ingredienti

Ingredienti:

  • 700 g di broccoli siciliani
  • 400 g di petto di pollo
  • il succo di mezzo limone
  • 2 cucchiai di olio extravergine
  • 2 cm di radice di zenzero
  • 170 g di spaghetti di riso noodles misura large
  • 3 uova
  • 1 porro

Ingredients: (serves 6/8 people)

  • 700 g of Sicilian broccoli
  • 400 g of chicken breast
  • the juice of half a lemon
  • 2 spoonfuls of olive oil
  • 2 cm of ginger root
  • 170 g of large noodles
  • 3 eggs
  • 1 leek

Istruzioni

Istruzioni:

  • Tagliate il pollo a striscioline sottili , fatelo marinare con il limone, l’olio, l’aglio e lo zenzero.
  • Fate rinvenire gli spaghetti di riso in acqua calda seguendo le istruzioni della confezione acquistata.
  • Togliete le foglie esterne dei broccoli, pulite il gambo e sbollentateli per qualche minuto in acqua e sale, scolateli e divideteli a cimette.
  • Preparate con le tre uova tre frittatine sottili e tagliatele poi a striscioline.
  • In un capiente wok o padella antiaderente cuocete il pollo aggiungendo un filo d’olio e salare.
  • Una volta cotto mettetelo da parte. Nella stessa padella mettete il porro tagliato a fettine, cuocetelo e aggiungete i broccoli, lasciate insaporire, unite gli spaghetti, l’uovo e il pollo.
  • Mescolate bene e servite dentro a ciotoline con le bacchette...

Instructions:

  • Cut the chicken into thin slices, let it marinate with the lemon, oil, garlic and ginger.
  • Cook the noodles in boiling water following the instructions on the box.
  • Take away the external leaves of the broccoli, clean the stem and boil them for a few minutes in salted water, drain them and divide into smaller pieces.
  • With the three eggs, prepare three thin omelettes and cut them into small slices.
  • In a big wok or frying pan cook the chicken adding a little oil and a pinch of salt.
  • Once cooked, put aside. In the same pan put the leek, cut up into slices, cook it and add the broccoli. Leave it to flavor, add the noodles, egg and chicken.
  • Mix well and serve in small bowls with chopsticks…